SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år, og er nu næsten i mål med en længerevarende kostomlægning. Det har været hårdt, men det hele værd. Kan meget mere og endda passe noget tøj i almindelig størrelse. Dog kæmper jeg med type 2 sukkersyge eller diabetes. Er der ikke noget som jeg kan gøre ved det? Vil helst ikke medicin og min læge mener at mit vægttab vil ændre på billedet over tid. Jeg er dog bekymret for konsekvenserne, hvis jeg ikke gør noget nu. Mange tak på forhånd Charlotta 54 år


Kære Charlotta,

Hvor er det flot hvad du allerede har opnået! Fortsæt endelig af den vej og din læge har ret, for sukkersygen eller diabeten vil formentlig blive stabiliseret, så du kan undgå medicin.

Der er meget du kan gøre, og en del gør du allerede som jeg læser det.

Her følger et uddrag fra min bog ALTERNATIV BEHANDLING, hvor jeg har undersøgt hvad mange selv søger at gøre for at reducere medicinforbruget eller i tilfælde, hvor medicin ikke er/var indiceret.
Hav din læge med på sidelinjen, så vedkommende ved hvad du gør og anvender. Derved kan du få den mest optimale vejledning.

Sukkersyge type 2 (Type 2-Diabetes)
Type 2-diabetes er en udbredt sygdom og særligt, eller kan man sige overvejende i den vestlige verden. Det betragtes langt hen ad vejen som en livsstilssygdom, da det ofte er en uhensigtsmæssig livsstil, der er udløsende årsag til, at sukkersygen opstår.
Sukkersyge er en sygdom, der involverer bugspytkirtlen, som producerer insulin. Ved type 2-diabetes er der ofte tale om insulinresistens, hvilket vil sige nedsat følsomhed for insulinen. Insulin sikrer, at blodsukkeret sænkes, ved at det bliver optaget ind i cellerne. Sker det ikke, mangler cellerne sukker til at danne energi af. Kroppen forsøger at kompensere for dette ved at danne mere insulin i bugspytkirtlen, men det er sjældent nok til at holde blodsukkeret på et normalt niveau. Insulin er den vigtigste faktor til at sikre et normalt blodsukker, og at cellerne i kroppen er velforsynede til deres energiproduktion.
Insulinresistens er det ene billede af type 2-diabetes, det andet er, at insulinen ikke fungerer normalt.
Det er ikke sjældent at type 2-diabetes opdages ved en tilfældighed, så har man en overvægt, er blodtrykket lidt forhøjet, kolesteroltallet ligeledes højt, og har man hjerte-kar-sygdomme i sin familie, så er det væsentligt at kontakte sin læge for at få foretaget en eller flere blodsukkermålinger.
Ændrer man på sin livsstil, kan man reducere risikoen for, at der kan opstå komplikationer, som kan være svære at helbrede. Forebyggelse er ofte nemmere end helbredelse.

Hermed følger en angivelse af de tilskud inden for vitaminer og mineraler, urter (planter, droger) og homøopati, som er de hyppigst anvendte:

• Krom. Bidrager til dannelsen af et normalt fungerende insulin. Store indtag af sukker over lang tid kan medføre en mangel på krom og dermed nedsat mængde insulin.
• Zink. Er et vigtigt mineral i forbindelse med omsætningen af insulin og er dermed et vigtigt mineral for bugspytkirtlen. Det anbefales typisk, at det indtages i en kortere periode (1-2 måneder) og derefter en pause af tilsvarende længde. Dette af hensyn til andre mineralers optagelse.
• Selen. Har i en undersøgelse vist, at det måske kan bidrage til at forebygge udviklingen af type 2-diabetes hos personer med forstadie til denne sukkersygeform.
• Magnesium. Er grundlæggende et vigtigt mineral. Det er bl.a. vigtigt for dannelsen, frigørelsen og transport af insulin rundt i kroppen. Undersøgelser viser, at personer med diabetes (alle former) har et lavere niveau af magnesium i kroppen end personer, der ikke lider af nogen form for sukkersyge.
• E-vitamin. Kan angiveligt bidrage til at øge insulinens virkning. Og derudover er E-vitamin medvirkende til at reducere oxidativt stress på cellerne i kroppen. Når kroppen er i ubalance, som den er med bl.a. sukkersyge, så dannes der mange frie radikaler, der medvirker til at sænke kroppens cellers levetid.
• C-vitamin. Er som E-vitamin en kraftig antioxidant, dvs. at det reducerer oxidativt stress på kroppens celler. Og derudover er det et vigtigt vitamin for optagelsen og udnyttelsen af krom i kroppen.
• B-vitaminer. Er vigtige i omsætningen af alle næringsstoffer i kroppen og for energistofskiftet.
• Et multivitamin-mineral-kompleks. For at sikre kroppen alle mikronæringsstoffer.
• Ekstrakt af grønne kaffebønner. Har i adskillige undersøgelse vist at kunne bidrage til at sænke blodsukkeret. Virkningsmekanismen er ikke helt afklaret, men noget tyder på, at de aktive stoffer (chlorogene syrer) i de grønne kaffebønner (af typen robusta) kan øge cellernes følsomhed for insulin. Derudover har det vist at kunne nedsætte hastigheden, hvormed blodsukkeret stiger efter et måltid og dermed bidrager indirekte til, at insulinen kan udøve sin virkning. En positiv ’bivirkning’ er, at det samtidig bidrager til et vægttab.
• Panax Ginseng A. C. Meyer. Er nok mest kendt for at være et energiprodukt, men undersøgelser har vist, at det kan reducere den perifere insulinresistens og dermed bidrage til at sænke blodsukkeret.
• Omega-3-fedtsyrer. Virker bl.a. antiinflammatorisk, og type 2-diabetes menes at kunne opstå på baggrund af en low grade inflammation, hvilket vil sige en betændelsestilstand, der mere eller mindre kronisk er til stede i kroppen på baggrund af livsstil og andre medvirkende faktorer. Omega-3-fedtsyrer kan ligeledes bidrage til at afbalancere kroppens hormonproduktion.
• Zink chloratum. Er et homøopatisk lægemiddel, der til tider anvendes i forbindelse med en type 2-diabetes. Spørg hos en forhandler om dosering og anvendelsesperiode.
• Magnesium phos (D). Er et homøopatisk lægemiddel, der til tider inddrages i reguleringen af en type 2 sukkersyge. Spørg hos en forhandler, hvilken type du skal have, da den forekommer i flere potenser.

Andre former for produkter, fx cellesalte, kombinations-urteprodukter og andre produkter, bør anvendes efter vejledning fra en uddannet behandler og eventuelt egen læge. Se endvidere Del 2 for behandlinger udført af en uddannet behandler.

Øvrige anbefalinger:

• Gå minimum 10.000 skridt om dagen. Gang har vist sig at kunne bidrage positivt til at sænke blodsukkeret og på længere sigt reducere kropsvægten.
• Giv din livsstil et tjek og tag et skridt ad gangen i forbindelse med at ændre på livsstilen. Gør det mere holdbart.
• Spis mange fibre – grøntsager, frugter, korn – da det kan bidrage til at reducere en eventuel overvægt samt bidrage til at øge insulinfølsomheden.
• Reducer forbrug af stimulanser, da de både direkte og indirekte har en negativ effekt på udviklingen og bedringen af en sukkersyge.
• Indtag minimum 2-300 gram grønne grøntsager om dagen. Påvirker blodtryk og kolesteroltallet i positiv retning.
• Den gode søvn og afslapning er vigtig for at reducere et stressniveau, der direkte har en negativ indflydelse på udviklingen af en type 2-diabetes.

Fortsat god vind til dig og dit helbred.

Søs

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere