SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Immunforsvar – hjælp det lidt på vej.

Først en kort beskrivelse….
Immunsystemet er de organer, væv og celler, der som en af deres primære opgaver varetager immunforsvaret, dvs. kroppens forsvar mod især udefrakommende mikroorganismer (virus, bakterier og så videre). Det er et meget sammensat system, hvor hver del har sin eller sine specielle opgaver, der samlet udgør et solidt forsvar.
I perioder i ens liv er det bedre end andre, der kan være mange årsager til at det ikke fungerer optimalt. Ofte skal der ikke så mange ændringer i hverdagen til, at gøre dele af det stærkere igen, søvn, varieret kost, vand og nogle glade oplevelser har vist at bedre det næsten momentant.
Kosttilskud eller naturlægemidler kan ikke gøre det alene. Og sætningen – styrker immunforsvaret skal opfattes som dele af det styrkes (bekæmpelse af infektioner).

Hvor skal man starte og….
Sådan er der mange voksne (med og uden børn) og ældre, der indleder en konsultation når efteråret er den næste årstid. Det er faktisk en rigtig tankegang, at man skal starte lidt i god tid, for at de fleste dele af kroppen er rustet til at modstå infektioner.
Mit svar er, at de skal starte med deres tarm. Nærmere betegnet tarmfloraen, den skal have probiotika i dag: mælkesyrebakterier (og fibre) (”for livet”). Forskningen viser, at mælkesyrebakterier er effektive til at stimulere og påvirke kroppens komplekse immunsystem. De påvirker ’aktiviteten’ i forskellige celler og stoffer i immunsystemet, både lokalt – eksempelvis i tarmen – og i kroppen generelt. Præcist hvordan ved man dog ikke - endnu. Flere studier har vist, at mælkesyrebakteriers påvirkning af immunsystemet mindsker risikoen for infektioner, lindrer symptomerne, og afkorter sygdomsperioder.

Livsstil og alder er ikke uden betydning for immunforsvaret
Stress, usunde kostvaner, alkoholmisbrug, rygning og manglende motion er nogle af de faktorer, der har en negativ effekt på immunforsvaret. Kroniske (livsstils)sygdomme/tilstande, spiseforstyrrelser, graviditet og stigende alder har også en stærk indflydelse på hvordan immunforsvaret fungerer, men også på indtagelse, optagelsen og udnyttelsen af næringsstoffer og andre aktive stoffer fra bl.a. kosttilskud.
Vitaminer og mineraler kan sjældent stå alene; de arbejder mere effektivt sammen eller det modsatte. De vitaminer og mineraler som anbefales i relation til immunforsvaret (via studier) er A, D, C, E, B6 og folinsyre suppleret med zink, kobber, selen og jern. Kun ved påvist mangel skal man indtage store doser, ellers kun det anbefalede daglige indtag.

Produkter:

Multivitamin/-mineral produkt

Mælkesyrebakterier (Tidl. Probiotika) - for optimal tarmfunktion og dermed immunforsvaret
Chlorella - binder miljøgifte og medvirker til at reducere negative påvirkninger på immunsystemets celler
Boswellia Serrata - medvirker til at hæmme bakterier og virus udvikling i kroppen og dermed mindskes risiko for infektioner.
Andrographis paniculata - kendt som Indisk echinacea. Kan medvirke til at afkorte infektioner
Echinacea - kan bidrage til at reducere længden af forkølelser og lignende
BioStrath - styrker eller motionerer immunforsvaret – den del som tager sig af infektioner.
Beta-glukaner - styrker immunsystemet i fordøjelseskanalen og dermed immunforsvaret
Colostrum - immunbooster

D-vitamin
C-vitamin

Omega-3

Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere