SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Spis mindre og opnå at blive biologisk yngre

Lyder i nogens ører enkelt og i andres utopisk, og det skal heller ikke ses så simpelt endda. Der er mange hypoteser om hvordan og hvorfor vi ældes, og rigtig mange teorier om hvordan vi kan forhale aldringsprocesserne. Og en af de teorier går på at reducere den daglige kalorieindtagelse, og ikke bare reducere dem, men at øge næringstætheden af det vi indtager. Det vil sige få mere fra mindre.

Forskellige forskergrupper har studeret henholdsvis bananfluer, rhesusaber og personer, der lever på Okinawa (øgruppe syd for Japan) og fælles for dem var et lavere energiindtag per dag end sammenlignet med andre tilsvarende. For den sidste gruppes vedkommende var deres kost mættet med næringsstoffer, spækket med vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer og deres dagskost typisk fordelt på 2 max 3 måltider per dag. Hvilket betyder at de ikke fordøjer hele tiden. De har en lavere sygelighed, det gælder stort set alle sygdomsgrupper, længere levetid og mange aldersrelaterede skavanker opstår langt senere og i mindre sværhedsgrad.

Der er ikke tale om at sulte sig selv, men tværtimod sikre sig (du kender sangen…) ordentlige næringsstoffer af god kvalitet, og så det dækker dit daglige behov, for et vedvarende energiunderskud i vores del af verden ville ikke være foreneligt med god livskvalitet og aktivitetsudfoldelse i det vanlige tempo.

Men forekomsten af livsstilsbetingede sygdomme som sukkersyge type2, forhøjet blodtryk og kolesterol, og de efterhånden typiske folkesygdomme, samt fedmeepidemien ville højst tænkeligt blive markant reduceret.

”Spis kun til du ikke længere er sulten og ikke til du er mæt!”


Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere