SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Jo flere du skal indtage, og jo dyrere de er, jo bedre eller?

Overskriften gælder kosttilskud.

På det spørgsmål er mit umiddelbare svar altid – nej!

Fordi noget er dyrt, markedsført godt, og været mange år på markedet borger ikke for at det er bedre end de billigere og nyere produkter. Det som er vigtigt at være opmærksom på er, sammensætningen af indholdet, hvor opløseligheden af den/de efter at du har indtaget den/dem, og er der flere vitamin og mineralkilder i produktet (befordrende for både optagelsen og udnyttelsen). Et ekstra ad on kan være om der er plantenæringsstoffer i produktet, som også er godt for optagelse og udnyttelse.

Når det kommer til olieprodukter (omega produkter), så kan det være noget sværere at vælge, da der efterhånden er flere forskellige sammensætninger, kilder og ikke mindst kapseltyper. Her kan der i nogle tilfælde gælde at pris og kvalitet hænger sammen, men ikke hver gang.

Gå efter produkter med en enkelt og gerne velundersøgt ophavskilde, og ikke blandingsprodukter for bekvemmelighedens skyld. En tilføjelse i positiv retning er de omega produkter, der er udviklet og sammensat specifikt og med en , indholdet er patenteret og undersøgt

Teknologien indenfor ”kapseltyper” har og er i rivende udvikling. Mange produkter på markedet i dag er de såkaldte softgels, der en et-styks kapsel, mod de todelte kapsler, som sjældent anvendes. Der kan umiddelbart være lidt forskel på holdbarheden (softgels er helt tætlukkede), men på grund af de mange krav, der er til fremstilling af blandt andet olieprodukter i dag, så er den forskel formentlig minimal.

Om du skal vælge kalve- eller fiskegelatine- eller vegetabilske kapsler – hvad du har det bedst med. Gelatine eller ikke.

Kategorien: Stærke vitaminer og mineraler – det er lægemidler.

Hvilket typisk vil sige, at de skal anvendes a la en form for behandling. Det er ikke nødvendigvis præparater som du skal fortsætte med. Er de blevet dig anbefalet, så forhør dig om hvor længe du skal tage dem.

Skal du have flere præparater fra denne kategori – så undersøg hvor meget du får af hvert vitamin og mineral. Igen – hvor længe?!

Hav respekt for at der er tale om aktive stoffer – underordnet – om det er kosttilskud eller stærke vitaminer og mineraler. Og at der fortsat er en del som man ikke ved om deres aktivitet i kroppen.

Når det sidste er skrevet, så arbejdes der på højtryk i EU på at klarlægge de enkelte vitaminer og mineralers funktion eller mangel på samme i kroppen. Og der er et forskrift på vej, der skal vejlede producenter og medlemslandene i EU om brugen og doserne.

KLART – der kan være variation hos det enkelte individ, når det gælder optag og udnyttelse i kroppen. Så opsøg en kompetent vejleder, hvis du er i tvivl om hvad, hvor meget eller hvor længe!

Det er en jungle og der er ingen GPS – hvilket betyder, at du selv må og skal være opmærksom! Stil spørgsmål!
Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere