SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Krill-olie i sammenligning med almindelig fiskeolie

Den totale mængde fedtsyrer i krill (lyskrebs) er langt mindre end indholdet i fede fisk. Dette gør, at krill olie er en meget dyrere råvare en almindelig fiskeolie.  Så for at det overhovedet er interessant og kan betale sig økonomisk såvel som sundhedsmæssigt at sælge og købe krill olie, så er det nødvendigt, at krill olien enten må indeholde gavnlige komponenter, som ikke findes i fiskeolie, eller at optageligheden af komponenterne, f.eks. EPA og DHA, er signifikant bedre. Det er faktisk tilfældet.

I modsætning til krill olie indeholder almindelige fiskeolier, som vi kender dem, ikke ret mange fosfolipider. De fleste krill olie produkter indeholder ca. 40 % fosfolipider. Heraf udgør de såkaldte omega-3 fosfolipider minimun 55 %. Omega-3 fosfolipider er fosfolipider, hvor mindst en af de to mulige fedtsyrer er Omega-3.  Omega-3 fosfolipiderne i krill-olie udgøres hovedsagligt af fosfatidylcholin og fosfatidylinositol (Kidd 2007).

Mens omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA, som både findes i fiskeolie og krill olie, er blevet studeret indgående de seneste 30 år, er forskningen først for nyligt begyndt at fokusere på omega-3 fosfolipider, som primært findes i krill olie.

Krill olie indeholder forholdsmæssigt lidt triglycerid, men derimod en høj andel af fosfolipider. For fiskeolie og tran olie produkter er det lige omvendt, der er et meget lavt indhold af fosfolipider.  Interessant nok, er det ikke kun indtaget af marine omega-3 fedtsyrer, som er faldet de seneste mange dekader, men også indtaget af fosfolipider generelt.

Nogle forskere mener, at det kan være en af medvirkende årsager til stigningen i antallet af personer med lidelser i hjernen og i nervesystemet.


Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere