SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Hvis graviditeten giver symptomer

Graviditet er en tilstand og ikke en sygdom, den er der sikkert mange, der har hørt hvis de har klaget over graviditetssymptomer. Rigtigt, meeeen…

En graviditet er for mange lig med kvalme og opkastninger, særligt om morgenen og i første trimester (de første 3 måneder). Det skyldes hormonpåvirkning, og på ”normal” vis aftager det efter uge 12. Rosiner, nødder, lidt knækbrød og et glas vand med 1-2 skiver rå ingefær kan i mange tilfælde lette kvalme. Mange små måltider i løbet af en dag og lige inden sengetid (noget let) sikrer et stabilt blodsukker og maven noget at arbejde med.

Svimmelhed skyldes et hormons afslappende virkning på karrene, men forsvinder som oftest i løbet af 2. Trimester. Det kan også skyldes jernmangel, men det kan lægen afklare ved hjælp af en enkelt blodprøve. Det er vigtigt at drikke rigelig væske.

Mange oplever en fornemmelse af oppustethed og forstoppelse i graviditeten, det skyldes at bevægelserne i tarmsystemet ikke kører så hurtigt som normalt. Motion, fibre, væske og gode fedtstoffer kan bedre det. Undlad afføringsprodukter medmindre din læge/jordemor anbefaler det.

Lægkramper kan til tider lindres med venepumpeøvelser, regelmæssig motion, rigelig væske og et tilskud magnesium (kun anbefalet daglig dosis).

Træthed er ofte mest udtalt i starten af graviditeten og skyldes de mange processer, der sker i og med kroppen. Fortsætter det i 2. Trimester, så få lægen til at undersøge blodprocenten.

Et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier gavner tarmfloraen og dele af immunsystemet, enten som et mælkeprodukt eller et kosttilskud.

Ovenstående var kun et udpluk af de typiske graviditetssymptomer for listen er noget længere. Listen af gode råd er endnu længere, men vær skeptisk overfor en del af dem, særligt hvis det betyder indtagelse af forskellige urter eller lignende, for man har ikke nødvendigvis det fulde overblik over aktive stoffer og deres virkning.
Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere