SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Danskere storforbrugere af kosttilskud4 ud af 10 mangler viden om, hvilke fødevarer, de skal spise for at dække deres daglige behov for vitaminer og mineraler.

Mange danskere får ikke spist nok frugt, grønt - og især fisk. Til gengæld spiser vi kosttilskud som aldrig før. Men vi gør det i blinde. Vi mangler overblik, når det kommer til vitaminer og mineraler, og det skal være nemt at dække kroppens behov - og så glemmer vi fiskeolien. Det viser en ny undersøgelse.

Generel forvirring over sund kost og kosttilskud

Selvom årstiden burde gøre det nemmere for os at følge anbefalingen om 6 om dagen, så er det langt fra alle danskere, der dagligt får spist nok frugt (38 pct.) og grønt (44 pct.) eller fisk

(35 pct.) 1-2 gange ugentligt, svarende til Fødevarestyrelsens anbefalede 300 gram om ugen.

Danskerne er derimod europamestre i at tage kosttilskud - 51 pct. tager kosttilskud ugentligt. Størstedelen af os er dog generelt forvirret, når det gælder sund kost og kosttilskud. Over halvdelen af danskerne (54 pct.) er forvirrede og usikre på, hvad deres krop egentlig har brug for, og hvilke kosttilskud, der er gavnlige i forhold til deres kostvaner. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kompas Kommunikation for Multi-tabs Complet.

Efterlyser vejledning

Danskerne er forvirrede og 4 ud af 10 (44 pct.) mangler viden om, hvilke fødevarer, de skal spise for at dække deres daglige behov for vitaminer og mineraler. To ud af tre danskere (63 pct.) efterspørger klare retningslinjer for, hvilke kosttilskud, de kan supplere kosten med.

Ernæringseksperterne undrer sig over, at danskerne tilsyneladende ikke får en god nok vejledning om, hvordan de får dækket deres vitamin- og mineralbehov på en afbalanceret måde:

- Vejledning om kost og kosttilskud er i alt for stor udstrækning overladt til alternative kostvejledere, uden ordentlig uddannelse. Det fører til, at dem, der har brug for kosttilskud, ikke tager det - og at dem, der ikke har behov, forføres til at tage alt for meget. Der er behov for balance og klar, fordomsfri information på området, er eksperterne enige om.

Køber kosttilskud i blinde

En af årsagerne til danskernes uvidenhed kunne, ifølge undersøgelsen hænge sammen med de steder, vi vælger

at købe vores kosttilskud. Mange gør det nemlig i supermarkedet (32 pct.) eller på nettet  (8 pct.). Kun hver tredje dansker (32 pct.) køber derimod deres kosttilskud på apoteket.

Dermed er det et fåtal, der får den professionelle vejledning, der kan være nødvendig for at finde rundt i det kost-kaos, mange oplever.  Den manglende vejledning resulterer i at 4 ud af 10 (43 pct.) ligefrem er bange for at blive snydt, når de køber kosttilskud, ligesom mere end hver anden dansker (54 pct.) er forvirret omkring, hvilke kosttilskud, der er fup og hvilke, der reelt hjælper.

Vil ha’ alt-i-et-produkt

Undersøgelsen viser, at 4 ud af 10 (42 pct.) danskere dagligt spiser kosttilskud, men kun 26 pct. tager den vigtige fiskeolie, som vi heller ikke får nok af gennem kosten. Mere end hver anden dansker (55 pct.) er derfor interesseret i ét produkt, som indeholder både vitaminer, mineraler og fiskeolie - så de er sikre på, at de kan få dækket deres daglige behov, og ikke behøver at købe flere forskellige kosttilskud
Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere