SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Antioxidanter påvirker sædkvaliteten.

Lav antioxidant indtag er forbundet med lav reproduktionsevne i sæden. Dette er konklusionen af en ny undersøgelse foretaget i to infertilitetsklinikker i Alicante og Murcia, og som er blevet offentliggjort online i tidsskriftet ”Fertilitet og Sterilitet”.

"Vores tidligere forskningsundersøgelse, der blev offentliggjort i marts, viste, at mænd, der spiser store mængder kød og fuldfedt mejeriprodukter har markant lavere sædkvalitet end dem, der spiser mere frugt, grøntsager og fedtreduceret mejeriprodukter. I denne undersøgelse har vi konstateret, at mennesker, der spiser mere frugt og grøntsager indtager flere antioxidanter, og det er det vigtige punkt ", Jaime Mendiola, ledende forfatter på denne artikel og forsker ved universitetet i Murcia, fortæller SINC.

Eksperterne har tilbragt de sidste fire år med at analysere sammenhængen mellem kostvaner, eller arbejdsplads eksponering for forurenende stoffer, og sædkvaliteten blandt mænd, der søgte hjælp på Fertilitetsklinikkerne.

Målet var at finde ud af, om et højere eller lavere indtag af vitaminer, der fungerer som antioxidanter, kan påvirke sædkvaliteten. Disse molekyler, der er til stede i fødevarer såsom citrusfrugter, peberfrugter og spinat, er effektive ved at de sænker niveauet af oxidativ stress, der kan påvirke sædkvaliteten, og forbedre sperm koncentration parametrene, samt sperm mobilitet og morfologi. (sædcellernes mobilitet og udseende)

Undersøgelsen blev foretaget blandt 61 mænd, 30 af dem havde reproduktive problemer, mens de resterende 31 fungerede som kontrol. "Vi så, at blandt de par med fertilitetsproblemer som kom til fertilitetsklinikken, de mænd med en god sædkvalitet spiste flere grøntsager og frugt (flere vitaminer, folinsyre og fibre og mindre proteiner og fedtstoffer) end mænd med lav sædkvalitet", forklarer Mendiola.

"En sund kost er ikke kun en god måde til at undgå sygdom, men kan også have en indvirkning på en at forbedre sædkvaliteten. Hvad vi stadig ikke helt forstår, er forskellen mellem at tage disse vitaminer naturligt eller i form af tilskud. I de undersøgelser, vi vil foretage i USA (hvor forbruget af vitaminer i tabletform er meget almindeligt), vil vi se på den rolle kosttilskud spiller", supplerer Jaime Mendiola.

Spansk frugtbarhed, en bekymrende analyse eller et udtryk for frugtbarheden i almindelighed?

Flere og flere videnskabelige undersøgelser viser, at den humane sædkvalitet, og mandlige fertilitet er faldet signifikant i de seneste årtier. Resultaterne af den europæiske undersøgelse ”Forskelle i Sædkvalitet og Reproduktions Resultater”, der er foretaget mellem 2000 og 2008 ved Valencias Infertilitets Institut viser, at den spanske sæd er i bunden af ligaen, når man ser på sædmængde (9. plads), mobilitet (bevægelse) (10. plads) og koncentration.

Men efter at have analyseret kvaliteten af sæden, har forskerholdet bedømt dets funktion, med andre ord evnen til at føre til graviditet. I denne analyse, kom den spanske sæds funktion på anden pladsen, kun efter Portugal. "Kvaliteten blandt spanske mænd er omkring det europæiske gennemsnit. Vi skal ikke bekymre os, men vi skal overvåge situationen", påpeger Mendiola.

I landene i det nordlige Europa, såsom Danmark, 40% af unge mænd har en sædkvalitet, der er lavere end anbefalede niveauer for frugtbarhed. "De danske eksperter undersøger problemet, fordi det er meget bekymrende. Livsstil vaner kan være tæt forbundet med sædkvalitet og menneskers forplantningsevne. Herudover har man i de seneste år set på betydningen af babyer, der bliver udsat for toksiner og forurenende stoffer (pesticider, fytoestrogens osv.), under graviditeten, som også kan reducere deres fremtidige reproduktionsevne, når de bliver voksne ".Referencer: Jaime Mendiola, Alberto M. Torres-Cantero, Jesús Vioque, José M. Moreno-Grau, Jorge Ti, Manuela Roca, Stella Moreno-Grau, y Rafael Bernabeu. "En lav indtagelse af antioxidant næringsstoffer er forbundet med dårlig sædkvalitet hos patienter deltager Fertilitetsklinikkerne". Frugtbarhed og Sterilitet 2009, Publiseret online, maj 2009.Kilde:

Break Through Digest Medical Newswww.breakthroughdigest.com

Relaterede artikler

/ 10-02-2018 / Magnesium
/ 10-02-2018 / D vitamin
/ 22-10-2016 / MOTIVATION VS. VANER

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere