SENESTE INDLÆG

Kære Søs eller Kombilægen! Jeg har kæmpet med en overvægt i mange år,...
Hej Søs. Min datter, har siden hun var barn haft ekstremt tør og skællende...
Hej Søs, HJÆLP - jeg tror jeg har fået "sengelopper" For første gang...
Hej Søs... Forebyggelse af soleksem kan det afhjælpes med betacaroten og...
Hej Søs! Jeg har for nylig fået konstateret slidgigt i begge knæ. Har lige...
 Hej Søs,
Har du et bud på om man kan anvende andre...
Mediation er det ikke….meditation?

Jeg bliver ofte spurgt om mediation og meditation har noget med hinanden at gøre, eller om det rent faktisk er det samme, og det er det ikke. Dog kan nævnes, at begge dele indeholder et fælles tema som handler om at finde frem til fred og afklaring, blot på forskellige niveauer.

Mediation er en frivillig proces der benyttes til løsning af problemer og konflikter, hvor en tredjepart som er upartisk går ind i sagen. Trejdeparten er mediatoren, der hjælper parterne igennem processen således, at den endelige beslutningsproces ligger hos parterne selv. Mediation er ud over en ændring i tankegangen også en parallelproces der bygger på et samarbejde, som handler om at finde den bedste løsning som er i begges parters interesser.

Der vil altid være konflikter mellem mennesker af forskellige årsager. Men de tre primære årsager til konflikt er, at vores indbyrdes relation ikke fungerer, at vi arbejder under uhensigtsmæssige forhold og når vi har det svært med os selv, projicerer vi vores egne indre konflikter over i vores omgivelser, og skaber konflikter der. Vi føler os usikre i vores indbyrdes relation og dette kan skyldes at vi f.eks. ikke har de samme mål, vi mangler viden om hinanden, og vi viser ikke hinanden den nødvendige respekt. Disse forhold medvirker til, at vi ikke tager ansvar for den indbyrdes relation, men at den enkelte passer på sig selv i forholdet til den anden, og derved ikke tør indgå i en tættere relation. Med tiden vil parterne begynde at undgå hinanden og misforstår hinandens kommunikation og signaler – og så har vi konflikten!

Vi reagerer forskelligt på konflikter, nogle flygter, andre kæmper en brav kamp. Flygter vi fra konflikten, får vi den ikke løst, og kæmper vi, ender vi i en tab-vind situation. Begge dele er meget opslidende, og for at en konflikt ikke skal eskalere, skal konflikten rummes ellers fjernes. Hvis valget er at flygte fra konflikten, fratager vi os selv muligheden for at fjerne eller rumme modsætningsforhold, og hvis vi vælger at kæmpe kampen om hvem der har ret og uret, ender det i bedste fald med én vinder og én taber. I værste fald kan der ske det, at begge parter taber, for i en mudderkastningskonkurrence er der ingen der kommer rene ud.

Vi kender alle situationen hvor vi har været i konflikt, men ikke magter at tage fat på den her og nu, men vælger at parkere den til et senere tidspunkt. Det kan være hensigtsmæssigt i visse situationer, men derfor er det af allerstørste vigtighed, at vi husker at tage konflikten op på et senere tidspunkt. Problemet er bare, at adfærden med at gemme konflikten til senere, ubevidst gør at vi flygter og ikke får løst den. Gør vi det til en adfærd, kan vi til sidst ikke have mere på harddisken, og bliver irrationelle, og kommer til at sige det, vil aldrig skulle have sagt. Så tal når du er vred, for du vil holde den bedste tale, du altid vil fortryde. Derfor er det i en konflikt vigtigt at skabe mulighed for at trække sig tilbage, og vende tilbage, når vreden har lagt sig. Det giver den bedste kommunikation og rummer muligheden for den gode og sunde relation.

Mediation kan bruges på alle områder hvor der eksisterer en konflikt. Det kan være i parforholdet, familien, nabostrid, jobbet og i organisationer m.m.

Er du blevet nysgerrig og har du lyst til at læse mere om mediation kan du gå ind på vores hjemmeside som er www.mediationcenter.dk


Relaterede artikler

/ 03-12-2011 / Ayurveda
/ 22-04-2010 / Homøopati
/ 22-04-2010 / Hvad er akupunktur?
/ 22-04-2010 / Kranio-sakral terapi

ARTIKLER

Kun for kvinder
Menstruationssmerter og ”kur”
Læs mere
Børn og unge
Døden er os’ en naturlig del af livet!
Læs mere
Medicin
Celleforandringer er ikke ensbetydende med kræft.
Læs mere
Opskrifter
Fennikelsalat
Læs mere
Træning
TRÆNING, PRÆSTATION OG OPTIMERING
Læs mere