Solbær marmelade
Denne marmelade er frisk og lækker og smager fantastisk på nybagt brød!
300 gram solbær f.eks. fra frost 1 dl. rosiner 100 gram abrikoser 2 dl. vand - Skær abrikoserne i mindre stykker - Kog vandet og læg rosiner og abrikoser i blød i 1 times tid - Kom rosiner og abrikoser med vand i minihakker og hak til fint mos - Kom solbær og rosin/abrikos mos i gryden med vand og lad det koge op - Skru ned og lad det simre i en ½ times tid. Hold øje med det ikke brænder på, tilsæt ekstra vand, hvis det bliver for tykt - Når bærrene er kogt lidt ud er marmeladen færdig. Kom marmeladen på glas med det er varmt, kan holde 1 uges tid i køleskabet. Kan sagtens fryses Det er bedst at lade solbærrene tø op inden de koges, men man kan sagtens bruge dem frosne. Så skal der bare lidt ekstra vand med i gryden, omkring ½ dl. |