Simregryde (børnevenlig)
500 gr. oksekød i tern
Olivenolie til stegning 6 hvidløgsfed 100 gr. perleløg 1 mellem pastinak eller persillerod 2 gulerødder 1 dåse flåede tomater 1 stor dåse tomatpure 1 spsk. sød paprika Vand Salt Tilbehør: brune ris - Brun kødet i en gryde eller sauterpande. - Imens skrælles pastinak og gulerødder og skæres i tykke skiver - Kom tomatpureen på panden og steg den lidt sammen med kødet. - Tilsæt de hele hvidløgsfed, pastinak, gulerødder og perleløg og rør rundt mens de flåede tomater tilsættes. - Kom 2 dl vand i, tilsæt paprika og lad det koge op. Skru så ned på lavt blus. - Lad retten simre i minimum 1 time, husk at de brune ris skal koge 45-60 minutter (se på posen) - Tjek jævnligt om retten mangler vand, der skal være rigelig væske - Når risene er ved at være færdige, tilsættes evt. mere vand og sovsen smages til med salt og peber. TIP: Det er ikke alle børn der kan lide sammenkogte retter, men i denne er fyldte skåret så stort, at de kan nøjes med sovsen, hvori alt det gode fra grøntsagerne er alligevel sevet ud! TIP: Kog 500 gram ekstra ris, så er der til en gang hverdags sushi i morgen |