Hverdags Sushi
500 gr. brune ris
1½ dl. æblecidereddike 2 tsk. salt 125 gr. gravad laks, røget laks eller røget ørred 150 gr. rejer Saften af ½ citron 10 ark tang til sushi 2 stykker agurk a 7 cm. 2 avokadoer Tamari eller Sojasauce Wasabi Husholdningsfilm, en skål med koldt vand og et viskestykke eller håndklæde. Ris er rigtig klistrede og der bliver skyllet hænder en del gange! - Kog risene efter anvisning på pakken. De skal være helt tørre når de er færdige. - Lad risene køle af og bland dem med æbleeddike og salt. - Skær laksen i strimler af 1 cm. og mariner det i citronsaft. - Skær agurken i tynde strimler 7 cm. lange - Halver avokadoen, tag kødet ud i et stykke med en ske og skær det i tynde skiver. - Læg 1 ark tang på et stykke husholdningsfilm der er lidt længere end tangen. - Læg 1/10 af risene ud på tangen, efterlad den sidste cm. fri - Læg en række laksestrimler eller rejer med agurke og avokadostrimler ovenpå. - Rul tangen stramt sammen som en roulade, dyp fingerne i vandet og fugt tangen, så rullen klistres sammen - Rul den ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet. - Lav 5 ruller med laks og 5 ruller med rejer |